Een Filmavond (P.V. Slikkerveer)

Leestijd: 2 minuten

Op vriendelijke uitnodiging van de P.V. Slikkerveer, togen we op die regenachtige Vrijdag, 16 November, naar Ridderkerk. Met “we” worden bedoeld Mej. Heynen en de Heren Hellemons, Wink en Mulders. Pluvius speelde ons parten, zodat er met een kalm gangetje gereden moest worden en het tamelijk lang duurde eer de chauffeur, dank zij de hulp van een drietal wegwijzende dames, ons afleverde aan de St. Joriszaal.

We kwamen daar terecht in een gezellig geroezemoes van bekende- stem­men. In de zaal hing een lief blauw waasje, dat tabakliefhebbers nu eenmaal nodig hebben om in stemming te komen. De begroeting was, zoals het behoort in familiekring, joviaal en hartelijk.

Na de opening door de Heer Bakker, maakten we kennis met de Mond­harmonica-vereniging “Gusto”, die ons onthaalde op enige goedgespeelde nummers. De Heer Verboom, dirigent, kan met genoegen op de in een jaar bereikte resultaten terugzien. Hierna volgden een paar komische filmpjes.

Na de pauze wederom optreden van de Mondharmonica-vereniging en toen kwam de clou van de avond, de film van het bedrijf Gusto Slikkerveer en van het uitstapje naar Arnhem en Nijmegen. Het geroep en gelach in de zaal van hen, die zich plotseling als filmsterren op het doek zagen ver­schijnen, was niet van de lucht. Er werd kennelijk van de film genoten. Na het slotwoord van de Heer Bakker slipten we over natte dijkkronkels weer naar Schiedam terug. We hebben in ieder geval van ons tochtje naar Slikkerveer geen spijt gehad.


bron: I.H.C. Het Zeskant december 1951
foto: decombinatieridderkerk.nl / fotograaf onbekend*

Stichting Erfgoed Werf Gusto 2019

*De foto is gemaakt in de oude (replica) bar van de St. Joriszaal. De St. Joriszaal is jaren geleden afgebroken. De heer Adrie Leenheer (83) staat al 61 jaar achter de bar van de oude en nieuwe St. Joris bar. De man in het blauwe colbert is zanger Lee Towers, die o.a. is begonnen in de St. Joriszaal met zijn zangcarriere. 

Laatst bijgewerkt op: 18 februari 2019