Tekening van de machine van de MOP 217C, gebouwd in 1929 onder bouwnummer 601. Tekening: Maritiem Museum Rotterdam – Fotograaf: B. Boon.Stoomboot van het type rad aan de achtersteven. Tekening: Maritiem Museum Rotterdam – Fotograaf: B. Boon.Bouwnummers 282 & 283, twee 200 p.k. dubbelschroef sleepboten voor Rosario uit 1903. Tekening: Maritiem Museum Rotterdam – Fotograaf: B. Boon.Tekening van een zuigbuis voor een Hopperzuiger. Tekening: Maritiem Museum Rotterdam – Fotograaf: B. Boon.Tekening van een Ankeraak, onder meer gebruikt door baggeraars, voor het uitbrengen van ankers en ook gebruikt bij het ankervissen. De schuit is voorzien van een zware knie in het achterschip waaraan een stevige rol bevestigd is. Daar deze aak veel gebruikt wordt door baggeraars is het niet verwonderlijk dat het meestal een (grote) Sliedrechtse roeiaak is, die aan dit werk aangepast is. Tekening: Maritiem Museum Rotterdam – Fotograaf: B. Boon.Tekening van een Stoom Hei-installatie. Deze kon ook geleverd worden op een ponton. Tekening: Maritiem Museum Rotterdam – Fotograaf: B. Boon.Tekening van een stoomketel voor een Locomobiel. Tekening: Maritiem Museum Rotterdam – Fotograaf: B. Boon.
Tekening van een van de stoomketels van het droogdok, dat gebouwd werd voor Luanda (Portugal). Het werd in 1903 gebouwd in Slikkerveer onder bouwnummer 287. Tekening: Maritiem Museum Rotterdam – Fotograaf: B. Boon.Een overzet uitgevoerd met een klein scheepje en bijna altijd voor een korte oversteek. Ook overhaalveer genoemd. De term kan zowel gebruikt worden voor het vaartuig, als voor de plaats waar men heen en weer vaart, als ook voor de dienst zelf. De term overhaal was gebruikelijker, dan de term overhaalveer. Tekening: Maritiem Museum Rotterdam – Fotograaf: B. Boon.Project van een ‘Schelpenzuiger’. Tekening: Maritiem Museum Rotterdam – Fotograaf: B. Boon.Project van een ‘Raderboot’. Tekening: Maritiem Museum Rotterdam – Fotograaf: B. Boon.Project Steam Yacht ‘Lily’. Jaar onbekend en we weten ook niet of het schip daadwerkelijk gebouwd is. Qua uiterlijk lijkt het schip op de ‘Waterlily’ uit 1866. Tekening: Maritiem Museum Rotterdam – Fotograaf: B. Boon.Tekening van een havenboei, zoals er omstreeks 1904 twee gemaakt zijn voor de Oosterhaven bij de nieuwe scheepswerf in Schiedam. Tekening: Maritiem Museum Rotterdam – Fotograaf: B. Boon.Tekening van het drijvend stoomgemaal ‘Hercules’. Tekening: Maritiem Museum Rotterdam – Fotograaf: B. Boon.Tekening van een stoomketel met een verwarmend oppervlak van 20 m² onder een druk van 7 atm. Tekening: Maritiem Museum Rotterdam – Fotograaf: B. Boon.
Alle opnames zijn digitaal bewerkt door St.-Erfgoed Werf Gusto.
Geschiedenis van een Schiedamse scheepswerf
Beheer persoonlijke instellingen!
Sommige software plug-ins die gebruikt worden voor het onderhouden en functioneren van deze website, zoals bijvoorbeeld Google Fonts en Google Maps gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over uw apparaat op te slaan en/of te raadplegen. St.-Erfgoed Werf Gusto, als beheerder van deze website, doet niets met de vergaarde informatie. Door in te stemmen met het gebruik van deze technologieën kunnen gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's via onze site verwerkt worden. U kunt natuurlijk geen toestemming geven of uw toestemming intrekken. Misschien zou het een nadelige invloed kunnen hebben op bepaalde onderdelen van onze website.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.