|In Memoriam Lida Zondag|‘Victor Gerosa’? ‘Zegt me helemaal niets’: aldus Jac. J. Baart!|Han Mommaas overleden.|Gusto Staalbouw PEN-centrale Velsen-Noord 1952|Henri Smulders op Olympische Spelen 1900

Joop (Alex) Wittmaekers

alex-wittmaekers
Alex Wittmaekers

Na zijn indiensttreding bij Werf Gusto op 1 maart 1966 om te worden opgeleid als assistent van de assistent productieleider Mechanic (Bram Vorster), onderdeel van het team van…….. Een deel van deze opleiding was hij betrokken bij de hydraulische systemen voor de afsluiters en kleppen aan de onderkant van  de sleephopperzuiger, Geopotus IX. Als lid van het “Hage-team” was hij getuige van de jacking-activiteiten van de twee kraaneilanden, Lepelaar en Kraanvogel, die werden ingezet door Rijkswaterstaat bij de uitbreiding van de pieren van IJmuiden. Om nader kennis te maken met offshore- en boorapparatuur werd hij naar de Ile de France gezonden, die aan het boren was voor de kust van Senegal. Tijdens deze reis studeerde hij de Russische taal.


Bij zijn terugkeer in Nederland vanuit Senegal werd hij gevraagd de productie-afdeling, die zich bezighield met de installatie en de in gebruikneming van de vier jacking-systemen van het nieuw te bouwen booreiland Chazar te ondersteunen.


Publicaties van zijn hand:


Stichting Erfgoed Werf Gusto 2020

Laatst bijgewerkt op: 25 januari 2023

Scheepsbouwmuseum