Driedaagse excursie Bedrijfsschool Geleen (slot)

Leestijd: 2 minuten

De derde dag: opstaan-ontbijt-corvee en dan met de tram naar Schiedam voor een be:zoek aan de Werf Gusto. Ontvangen door de assis­tent-personeelschef, die maar direct begon met koffie (geweldig!); daarna bezoek aan de modellenkamer, waar je niet wist waar je het eerst moest kijken. Bijzonder mooi, al die modellen. ,,Hadden we er maar zo een in Geleen”, was de verzuchting van enkelen.

We bezochten de machinehal en de constructie­werkplaats, om vervolgens naar het leslokaal van de bedrijfsschool te gaan. waar de veilig­heidsinspecteur, de heer Olde Monnikhof, ons over veiligheid vertelde en ons enkele leerzame films liet zien over “Ontstaan en goed gebruik van gereedschappen”.

Na een heerlijke lunch vertrokken we weer naar Rotterdam. We wandelden daar nog langs vele gebouwen: het Hilton-hotel, het Shellkan­toor, het Stadhuis, het Postkantoor en kregen gelukkig even de gelegenheid om uit te rusten in de Cineac, waar we enkele mooie natuur­films en de Taptoe Delft te zien kregen.

Tot slot van deze drie onvergetelijke dagen kregen we een diner aangeboden en keerden we moe maar gelukkig en tevreden met de trein huiswaarts. Om 8 uur waren we terug in Sittard.


We willen dit verslag niet besluiten alvorens onze Directie heel, heel hartelijk te bedanken, dat ze dit uitstapje voor ons mogelijk heeft ge­maakt en onze leiders voor wat ze ons allemaal hebben verteld en laten zien en voor ons in deze drie dagen hebben gedaan. Ook van onze ouders moesten we deze dank aan u allen overbrengen.

tekst: De gezamenlijke leerlingen van de Bedrijfsschool Geleen.
bron: I.H.C. Het Zeskant november 1963
Geleen, 12 september 1963.


Stichting Erfgoed Werf Gusto 2019

Laatst bijgewerkt op: 9 mei 2019