Categorie archieven: Bedrijfsschool

Driedaagse excursie Bedrijfsschool Geleen (slot)

Leestijd: 2 minuten

De derde dag: opstaan-ontbijt-corvee en dan met de tram naar Schiedam voor een be:zoek aan de Werf Gusto. Ontvangen door de assis­tent-personeelschef, die maar direct begon met koffie (geweldig!); daarna bezoek aan de modellenkamer, waar je niet wist waar je het eerst moest kijken. Bijzonder mooi, al die modellen. ,,Hadden we er maar zo een in Geleen”, was de verzuchting van enkelen.

We bezochten de machinehal en de constructie­werkplaats, om vervolgens naar het leslokaal van de bedrijfsschool te gaan. waar de veilig­heidsinspecteur, de heer Olde Monnikhof, ons over veiligheid vertelde en ons enkele leerzame films liet zien over “Ontstaan en goed gebruik van gereedschappen”. Lees verder Driedaagse excursie Bedrijfsschool Geleen (slot)

Laatst bijgewerkt op: 9 mei 2019

Driedaagse Excursie Bedrijfsschool Geleen (2)

Leestijd: 2 minuten

Om 7 uur de andere morgen was het opstaan geblazen. Jongens, wat hadden we toen oog een slaap. Maar de leiding kiepte ons er zonder pardon uit. Na het ontbijt eerst corvee, slaap­kamers opruimen en helpen borden wassen en toen op een holletje naar de boot voor een tocht naar de Deltawerken. Deze tocht zullen we nooit vergeten. 

Het was in één woord: geweldig! Een fijne kapitein liet ons in groepjes van vijf telkens op de brug komen, waar hij alles over het schip vertelde en voor ons de radar aanzette en vertelde hoe dat werkte. Ook mochten we in de machine­kamer kijken.
Lees verder Driedaagse Excursie Bedrijfsschool Geleen (2)

Laatst bijgewerkt op: 8 mei 2019

Driedaagse excursie Bedrijfsschool Geleen (1)

Leestijd: 3 minuten

Met een vieze druilregen vertrokken we onder leiding van de heren Kop en Maessen met 17 jongens van onze bedrijfsschool om 7.47 uur met de trein uit Sittard, richting Rotterdam, voor een 3-daagse excursie. In Eindhoven zat een van onze jongens al direct in de prijzen toen hij bij het overstappen een verkeerde tas meenam, met het gevolg, dat hjj bij het boter­ham eten geen brood had. maar alleen een hele stapel foto’s. Grote hilariteit bij het hele gezel­schap!

Inmiddels was de zon achter de wolken van­daan gekomen, die ons deze drie dagen geluk­kig niet meer verlaten heeft. In Rotterdam aangekomen stonden we al direct in het drukke gewoel van de grote stad. Heel wat anders dan de ., Waerelsjtad” Geleen. Gelukkig, dat de heer Kop hier goed de weg wist, want anders waren we niet ver gekomen.
Onze eerste gang was naar de Diergaarde Blij­dorp met zijn verschillende diersoorten, wat prachtig was om te zien. We probeerden een papegaai te leren fluiten (hjj verstond echter geen Limburgs). Lees verder Driedaagse excursie Bedrijfsschool Geleen (1)

Laatst bijgewerkt op: 7 mei 2019