Feestmiddag voor de gepensionneerden

Leestijd: < 1 minuut

Woensdag, 24 maart j.l., kwamen de gepension­neerde personeelsleden van de Werf Gusto bij­een in de grote zaal van Musis Sacrum te Schie­dam, waar de maatschappelijk werkster, Me­vrouw Bebelaar, weer een prettig middag voor hen had georganiseerd.

De bezoekers kregen een programma voorgezet, dat verzorgd werd door “De Spelbrekers”. Het was een aaneenschakeling van sketches, zang, muziek en goochelen; een programma, dat er best in wilde! Zonder de anderen te kort te doen mogen we wel zeggen, dat de goochelaar de zaal wel bijzonder vermaakte. Het is bekend, dat een goochelaar veelal “assistentie” vraagt van iemand uit de zaal en we hebben dikwijls ge­dacht, dat dat afgesproken werk was; dat we dan te doen hadden met een “medewerker” van de goochelaar. Maar toen we op een gegeven ogenblik Mevrouw Smulders uit Den Haag op het toneel zagen verschijnen bij de goochelaar, viel iedere gedachte aan “afgesproken werk” direct weg. 

De pauze gaf de gepensionneerden, als steeds, gelegenheid tot het maken van een praatje met oude bekenden, die men in lange tijd niet meer had gezien. De gezegden van “In mijn tijd … ” en “Weet je nog … ” waren niet van de lucht. Na de pauze werd het programma weer vlot afge­werkt en toen het einde kwam hadden velen nog best een poosje door willen gaan.
Aan het eind van de middag vertolkte de beer Van Putten de dank van de gepensionoeerden aan de Directie. Ook Mevrouw Bebelaar en haar helpsters werden in die dank betrokken… en terecht!

Een mooie en prettige middag was ten einde.


Bron: I.H.C. Het Zeskant mei 1965
foto: Gemeentearchief Schiedam
Stichting Erfgoed Werf Gusto 2019

Laatst bijgewerkt op: 31 januari 2019