Categoriearchief: GustoMSC

Han Mommaas overleden.


Zeer bedroefd hebben we kennisgenomen van het overlijden van onze collega-ingenieur en voormalig algemeen directeur,
Han Mommaas
Met grote dankbaarheid herdenken we Hans’ onovertroffen bijdrage aan het succes van ons bedrijf. De technologie, waarvan hij aan de wieg stond in de jaren ’80, wordt tot op de dag van vandaag door ons toegepast. Ook na zijn pensionering bleef Han ons met zijn rijke ervaring adviseren. Han had een groot technisch en zakelijk inzicht en was daarom voor velen een leermeester. Zijn toewijding aan het bedrijf en aan zijn mensen maakten hem bijzonder gewaardeerd.

Han behoorde bij de eerste groep van 7 ingenieurs voortkomend uit (Werf Gusto IHC Gusto BV), die onder leiding van Jan Suyderhoud met MSC zijn begonnen op 1 februari 1977 in Sliedrecht.  Han was na zijn pensionering op afstand lid van de History Group GustoMSC.

We zullen Han missen en hem nog lang herinneren.
Onze gedachten gaan uit naar Ineke, de kinderen en naaste familie.


Bron:
NRC Handelsblad zaterdag 17-12-2022 – Nils van Nood
Aanvullingen door St.-Erfgoed Werf Gusto

Beeldmateriaal:
PZC.nl / fotograaf: R. Oreel

Laatst bijgewerkt op: 18 december 2022

GustoMSC – Upgrading ‘Audacia’ and ‘Balder’ (UK version)


Dutch version

In 2006′ Allseas’ bought the ship ‘Geeview’, which was delivered as a bulk carrier in 2005. ‘Allseas’ had the ship converted at Keppel Verolme (Rozenburg) into a deep-sea pipelayer. At that time the largest pipelayer in the world. GustoMSC was involved in the basic design, which was developed by ‘Allseas’ for conversion from bulk carrier to pipelayer. The biggest, apart from other engineering tasks, visible participation of GustoMSC is the SHF (Stinger Handling Frame), which was largely built in the bow. The HSF can determine the angle at which the stinger is sunk into the water. In 2007 the ‘Audacia’ was delivered to ‘Allseas’. In the photo, she is moored in the Calandkanaal. Lees verder GustoMSC – Upgrading ‘Audacia’ and ‘Balder’ (UK version)

Laatst bijgewerkt op: 9 augustus 2022

GustoMSC – Upgraden van ‘Audacia’ en ‘Balder’ (NL versie)


English version
In 2006 kocht ‘Allseas’ het in 2005 als bulkcarrier opgeleverde schip ‘Geeview’. ‘Allseas’ liet het schip ombouwen bij Keppel Verolme (Rozenburg) tot een diepzee pijpenlegger. Op dat moment de grootste pijpenlegger ter wereld. Bij het basisontwerp, dat door ‘Allseas’ ontwikkeld werd voor conversie van bulkcarrier naar pijpenlegger was GustoMSC betrokken. Grootste, buiten andere engineering taken, zichtbare deelname van GustoMSC is de SHF (Stinger Handling Frame), dat grotendeels in de boeg werd gebouwd. De HSF kan de hoek bepalen waaronder de stinger in het water wordt afgezonken. In de loop van 2007 werd de ‘Audacia’ opgeleverd aan ‘Allseas’. Op de foto ligt ze afgemeerd in het Calandkanaal. Lees verder GustoMSC – Upgraden van ‘Audacia’ en ‘Balder’ (NL versie)

Laatst bijgewerkt op: 9 augustus 2022