‘Victor Gerosa’? ‘Zegt me helemaal niets’: aldus Jac. J. Baart!Han Mommaas overleden.Gusto Staalbouw PEN-centrale Velsen-Noord 1952Henri Smulders op Olympische Spelen 1900100ste Geboortejaar G. van der Gaag (1922)

Bnr. 601: M.O.P. 217 C


Hedenmorgen is met goed gevolg te water geloopen bij de Werf Gusto, firma A. F. Smulders, te Schiedam, de dubbelschroef trailing hopperzuiger „M.O.P. 217 C”, Bouwnummer 601. Deze zuiger is in aanbouw voor rekening van de Argentijnsche Regeering, die het toezicht op dezen bouw opdroeg aan den ing. Solari. Het vaartuig wordt gebouwd onder toezicht van Bureau Veritas en zal in de hoogste klas vaartuigen van dit Bureau geclasseerd worden. Deze zuiger is het grootste baggerwerktuig van deze soort tot op heden gebouwd.

De hoofdafmetingen zijn als volgt: Lengte 100 Meter; breedte 16 meter; holte 7 meter. De diepgang is 5.50 Meter in volledig beladen toestand terwijl de snelheid in dezen toestand 9 knoopen per uur bedraagt. De hoppercapaciteit is 2.800 ton. De opbrengst per uur is 6.000 kubieke meter en de zuigdiepte 15 meter.

Nadat de machine-installatie met een vermogen van 4.000 P.K. zal zijn gemonteerd en het vaartuig volledig afgewerkt zal zijn, zal het onder eigen stoom de reis naar Argentinië ondernemen.

Deze zuiger is de tweede die in één jaar tijd door de Werf Gusto in opdracht werd ontvangen van het Argentijnsche Gouvernement. De eerste was een cutterzuiger, welke in het begin van dit jaar in Argentinië werd afgeleverd.

bron: Nieuwe Schiedamsche Courant, 06/10/1928; p. 1/12


Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Bladeren in het foto-album


Alle foto’s: Digitale Collectie St. Erfgoed Werf Gusto / fotografie: Onbekend


Stichting Erfgoed Werf Gusto 2019

Laatst bijgewerkt op: 31 oktober 2020

Digitaal Museum Werf Gusto Schiedam