Categoriearchief: Hoogovens

De vlam in Hoogoven 7


Het bedieningspaneel v. Hoogoven 7 klaar voor de productie

Op 28 november 1972, om elf uur, begon Hoogoven 7 met de productie van bijna 8 miljoen kg ijzer per dag. Ruim twee jaar geleden begon de afd. Nieuwbouw van de Kon. Ned. Hoogovens en Staalfabrieken met de bouw van Hoogoven 7. Gusto Staalbouw heeft daaraan een groot aandeel gehad. Onder leiding van de heer W. Kok hebben onze medewerkers bijna twee jaar aan dit project gewerkt.
In die tijd is een gigantische hoeveelheid materiaal verwerkt. Niet minder dan 25.000 ton staal, 35.000 m3 beton, 21.500 ton vuurvast metselwerk, 200 km elektrische kabel en 1,8 miljoen montage/bouwuren vormen nu een bijdrage tot het 5¼ miljoen ton staalplan, dat de Hoogovens in IJmuiden in juni 1968 publi­ceerde. Lees verder De vlam in Hoogoven 7

Laatst bijgewerkt op: 10 januari 2020

De brand er in!


Toen men op 28 november j.l. in Velzen de nieuwe Hoogoven 6 in gebruik stelde, was dat ook voor Gusto een belangrijke dag.
Directeur Drijver van de Hoogovens zei in de aanhef van zijn uitvoerige rede: “In het bijzonder degenen onder U, die daadwerkelijk aan de totstandkoming hebben meegewerkt, moet het een gevoel van voldoening geven dat we over enkele ogen­blikken tot het aanblazen van deze nieuwe hoogoven kunnen overgaan.”
Dit “daadwerkelijk meewerken” sloeg voor een belangrijk deel op Gusto Staalbouw, die Hoogoven VI gebouwd heeft. Om een cijfer te noemen; Gusto heeft ongeveer 5000 ton staal van de in totaal 7800 ton geleverd. Lees verder De brand er in!

Laatst bijgewerkt op: 1 januari 2020