Bnr. 63: ‘Angostura’ (1955) (Co. 281)


Gistermiddag heeft mevrouw Nise Wellisch, wier echtgenoot in de rang van gezant aan de Braziliaanse ambassade in Nederland verbonden is, te Slikkerveer van een der werven „Gusto”‘ het korvet „Angostura”, bestemd voor de Braziliaanse marine, te water gelaten. Aanwezig waren verder vele andere Braziliaanse autoriteiten, onder wie de ambassadeur van Brazilië in Nederland, dr. Th. Graca Aranha.

In een korte toespraak vestigde mr. H. Smulders, directeur van de werf „Gusto” er de aandacht op, dat de „Angostura” het tiende en laatste korvet is van een serie in Nederland voor de Braziliaanse marine gebouwde schepen, die onder auspiciën van de Ned. Scheepsbouw Export Centrale worden opgeleverd. Spr. verwachtte, dat met deze opdracht, de jongste uit een reeks scheepsbouworders uit Brazilië in Nederland, die reeds 75 jaar geleden is begonnen, de prettige relatie op dit gebied tussen Brazilië en Nederland niet zal zijn geëindigd.

Ten slotte overhandigde de heer Smulders aan mevrouw Wellisch als aandenken aan deze gebeurtenis een zilveren coupe met inscriptie.

Bron: Het Vrije Volk democratisch-socialistisch dagblad 3-2-1955
foto: Collectie Gemeentearchief Schiedam / fotograaf: Onbekend


Stichting Erfgoed Werf Gusto 2019