Toen in juli 1978 Werf Gusto werd gesloten, werd de productie gestaakt. De Engineering, de groep die verantwoordelijk was voor het ontwikkel, reken- en tekenwerk voor de vele offshore projecten, werd ondergebracht bij RSV. Dat was echter van korte duur, daar IHC er alles aan deed, de parel aan haar kroon Gusto Engineering weer terug te krijgen. Dat is uiteindelijk ook gebeurd onder de naam IHC Caland met kantoor aan de ‘s-Gravelandseweg in Schiedam. De grote drijvende kracht daarachter was een oud-directeur van IHC Gusto BV, J.D. Bax.
Voor sluiting van de werf in 1978 had een groep engineers (ong. 30-40 personen) besloten een eigen engineeringbedrijf op te richten om de problemen met de sluiting voor te blijven. Deze groep noemde zich MSC. (Marine Structure Consultants)
Via vele omzwervingen en wisselingen van eigenaren zijn deze twee groepen enige jaren geleden samengegaan onder de naam GustoMSC. Tegenwoordig kantoorhoudend in de voormalige timmerfabriek van Wilton Fijenoord aan de Karel Doormanweg te Schiedam.
Sedert 2013-2014 komen oud-werknemers van Werf Gusto en GustoMSC tezamen in het kantoorpand van GustoMSC om hun ervaringen te delen en zoveel mogelijk van de historie van Werf Gusto en het ontstaan van GustoMSC vast te leggen. Deze driemaandelijkse bijeenkomsten hebben reeds een schat aan informatie opgeleverd. De focus van de groep ligt vooral op de Offshore periode van Werf Gusto vanaf 1965-1978 en de ontstaansgeschiedenis van Gusto Engineering en MSC..
De Stichting Erfgoed Werf Gusto heeft voor deze groep (History Group GustoMSC) een gedeelte van haar website beschikbaar gesteld om gegevens te bewaren en uit te wisselen met elkaar. De Stichting onderhoudt ook de pagina’s van de History Group. Een aantal pagina’s is afgeschermd en alleen toegankelijk voor de leden van de History Group GustoMSC. Echter veel is vrijgegeven voor publicatie en is voor eenieder vrij toegankelijk. Interesse? Kijk hier: https://werf-gusto.com/?page_id=21683
Stichting Erfgoed Werf Gusto 2019