Wil’s overgrootvader Gerrit Hoorman kwam uit Brielle en begon een slagerij aan de Hoofdstraat 54 anno 1892. Haar grootvader, die ook Gerrit heette, bezat later een slagerij op de Groenelaan op nummer 58. Dat Wil uit een echte slagersfamilie kwam, bewees haar vader daarna wel. Hij begon een slagerij op de Burgemeester Knappertlaan nummer 235. Als jongste van vier kinderen werd ook Wil ingezet in het familiebedrijfje. Zo ging dat toen. Op onderstaande foto, vader Willem, zus en Wil in de slagerij in de BK-Laan, 1960.
In 1966 trouwde Wil en door woningnood, spoorde haar vader haar aan een huis in de Gorzen te kopen. Dat was vooruitstrevend in die tijd! Leliestraat 43 werd het adres waar Wil en haar man gingen wonen, 55 jaar nadat haar pa ‘om de hoek’ werd geboren. Het huis werd gekocht van de heer Meier, die boekhouder was bij Houtzagerij van der Elst op de Buitenhavenweg. Dochter (in ‘67) en zoon (in ‘69) zijn geboren in de Leliestraat, in de kamer onder de trap. Zoonlief ging naar dezelfde kleuterschool als zijn opa, in de Leliestraat.
Vanuit de Gorzen wandelde Wil dagelijks naar haar ouders op de BK-Laan. Dat ging altijd via de Westerhavenbrug. Eerst alleen. Niet veel later zwanger. Daarna met de kinderwagen. Tot slot met de fiets, met één kind achter- en eentje voorop. De wandeling ging door weer en wind over de Stadhouderslaan, Julianalaan en Bosboomlaan. Bij mooi weer werd het bos en Julianapark ook meegemaakt. Maar altijd over de Westerhavenbrug.
In 1995 verhuisde Wil naar Spijkenisse en leek er een einde te komen aan de wandelingen over de Westerhavenbrug. Totdat dochterlief in 2000 in de Putterhoeksestraat ging wonen, en een paar jaar later in de Lekstraat 23. Zo wordt een brug geslagen tussen heden en verleden.
Laatst bijgewerkt op: 29 september 2024