‘Victor Gerosa’? ‘Zegt me helemaal niets’: aldus Jac. J. Baart!Han Mommaas overleden.Gusto Staalbouw PEN-centrale Velsen-Noord 1952Henri Smulders op Olympische Spelen 1900100ste Geboortejaar G. van der Gaag (1922)

‘Wij Waren De Gusto’ 2018*


In 1961 kreeg de Amsterdamse fotograaf Cas Oorthuys van Werf Gusto de opdracht een fotoreportage te maken bij het 100-jarig bestaan van de onderneming. Uit deze reportage zou een selectie gemaakt worden van enkele foto’s die gebruikt zouden worden in het jubileumboek ‘De Som der Delen’. 

In 2017 werd de Stichting Erfgoed Werf Gusto door een medewerker van het Fotomuseum Rotterdam erop geattendeerd dat in het archief van het Fotomuseum alle negatief-afdrukken van deze reportage aanwezig waren. Op uitnodiging zijn wij een kijkje gaan nemen in het archief van het Fotomuseum en waren blij verrast over het aantal en de kwaliteit van de foto’s. Meer lezen..........

Foto’s: Fotomuseum Rotterdam / fotograaf: Cas Oorthuys
In deze presentatie is gebruik gemaakt van afdrukken (9×9 cm) gemaakt van negatiefafdrukken, die opgeslagen zijn als contactvellen in het archief van het Fotomuseum Rotterdam. Daarom dat de kwaliteit van de scans te wensen overlaat. 

*Door een besluit van het Stedelijk Museum Schiedam de eigen website te laten moderniseren in 2018/2019 is bij de aanpassingen alle informatie over de tentoonstelling ‘Wij Waren De Gusto’ niet meegenomen. Ons verzoek alles terug te willen plaatsen is helaas nooit bewaarheid. 


Stichting Erfgoed Werf Gusto 2020

Laatst bijgewerkt op: 17 januari 2023

Digitaal Museum Werf Gusto Schiedam