‘Victor Gerosa’? ‘Zegt me helemaal niets’: aldus Jac. J. Baart!Han Mommaas overleden.Gusto Staalbouw PEN-centrale Velsen-Noord 1952Henri Smulders op Olympische Spelen 1900100ste Geboortejaar G. van der Gaag (1922)

Wordt vriend van de 'Stichting Erfgoed Werf Gusto'


Met uw financiële steun als ‘Vriend van St.-Erfgoed Werf Gusto’ kunnen we het gedachtegoed van Werf Gusto laten voortleven. Ook willen we in kaart brengen wat hier in Schiedam door de vele duizenden werknemers in de loop van de jaren is gepresteerd.  De nog aanwezige kennis willen we graag aan jongeren en geïnteresseerden doorgeven.

“Vriend van de St.-Erfgoed Werf Gusto” (€ 25,- p.j):

  • Geeft u toegang tot alle afgeschermde pagina’s met Foto’s, PDF’s, brochures en boeken,
  • Wordt u op de hoogte gehouden en uitgenodigd van evenementen tegen gereduceerde prijs van evenementen.
Wordt ‘Vriend’ van de Stichting Erfgoed Werf Gusto en ontvang dit prachtige welkomstgeschenk als download-pdf. Dit 58 pagina’s tellende “Kranenboek” geeft een fotografisch overzicht van een groot aantal geproduceerde drijvende kranen en bokken tussen 1910 en 1938.

De jaarlijkse bijdrage* verbonden aan het lidmaatschap maak ik meteen over op bankrekening: NL70 TRIO 0338 5495 36
t.n.v. Stichting Erfgoed Werf Gusto

Stichting Erfgoed Werf Gusto is een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent extra giftenaftrek voor donateurs: particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen mogen zelfs 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Meer over deze regeling leest u op site van de Belastingdienst.

*Nieuwe leden, die zich aanmelden na september van een kalenderjaar, betalen de rest van dat jaar geen lidmaatschapsgeld.


Laatst bijgewerkt op: 14 februari 2023

Digitaal Museum Werf Gusto Schiedam