Stedelijk Museum Schiedam


In februari 2018 organiseerde het Stedelijk Museum Schiedam met o.a. de Stichting Erfgoed Werf Gusto een foto-expositie. De foto-expositie toonde een deel van het oeuvre van de fotograaf Cas Oorthuys. Deze fotograaf werd rond het eeuwfeest van Werf Gusto (1962) uitgenodigd een fotoreportage te maken, waarvan een deel gepubliceerd zou worden in het jubileumboek ‘DE SOM DER DELEN’.

De heer Oorthuys heeft daartoe honderden foto’s gemaakt, niet alleen van de bouwobjecten, maar ook van de mens, die de objecten bouwt. Een klein aantal van deze foto’s is in het boek gepubliceerd. De rest van de honderden foto’s (en negatieven), die niet gepubliceerd zijn in het boek, zijn gelukkig wel bewaard gebleven en liggen in het depot van het Fotomuseum in Rotterdam.

Op diverse internetsites, zoals bijvoorbeeld de Slegte, Amazon en Boekwinkeltjes, is het boek nog te koop voor een soms redelijke prijs.

U kunt het ook hier online lezen:

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Klik op X rechts in de menubalk voor beeldvullende weergave.


Stichting Erfgoed Werf Gusto (2017)

Laatst bijgewerkt op: 23 januari 2023