Gusto-oudjes roeren zich!


Na een generale repetitie tegen de veteranen van S.V.V.-Martlnit kwam de Gusto-ploeg tegen de heel oude glorie van S.V.V. in het veld.

De opstelling der elftallen:

S.V.V.
doel: L. Pronk
achter: Jongerius  – Speyer
midden: Osterholt – Zonneveld – Bras
voor: Van Doorn – Smith  – De Bruyn – 0verheul – Scheepmaker.

Gusto.
doel: Koelewijn
achter: Bisschop – Zweers
midden: Hooikaas – Van Beekum – Penning
voor: Bijloo – De Regt – De Ruiter – Koenderman – Overweg.

DE WEDSTRIJD.
De eerste aanvallen zijn voor de S.V.V. vossen; de schoten zijn echter te hoog gericht en Jos Koelewijn krijgt gelegenheid zich te rekken. Aan de andere kant is het Jan Koenderman die over de driehoek knalt. Bij een goed doorzetten van Jaap Bijloo schiet Koos de Ruiter tegen doelman Pronk op. Een goede corner, weer van Bijloo, wordt door Koos hard ingekopt en door l.back Speyer van de lijn gehaald.
De Gusto voorhoede zit goed op de bal met als stuwer Leen de Regt (Oudenaarde let op Uw saeck). De S.V.V. middenvoor Arie de Bruyn loopt nog al eens een keertje in de Zweers-Bisschop buitenspel-val. Hooykaas belet dan op het laatste nippertje l.binnen Overheul te doel­ punten. Een onbesuisde bal van Arie Bisschop wordt door Jaap Matthews keurig afgekopt en voor doel geplaatst waar l.buiten Overweg tegen de lat kopt. Jan Koenderman loopt warm en geeft een gemeen k …… ntje. Ook “Jantje” Penning neemt de r.buiten van Doorn en Zweers moet <order werken. Arie de Bruyn krijgt van de zeer goede spil Zonneveld een juweel van een kans, maar Jos is hem te vlug af. Twee minuten later heeft de Bruyn eindelijk succes. Met een machtig links schot pas­seert hij Jos in de r.beneden hoek: 0-l. Wéér een pracht voorzet, wéér van Bljloo, wordt nu door Leen de Regt net over gekopt. Als van Bee­kum zeer goed overzet naar Koos, geeft deze een handig pasje naar Penning en met een bijzonder beheerste schuiver is de stand 1-l. Rust gaat ln.

Bij de eerste aanval van S.V.V. kan Jan Zweers niet bij de bal en haalt hij r.binnen Smith “onderuit”‘. De onverbiddelijke strafschop wordt even onverbiddelijk door de Bruyn met een punter ingeschoten. 1-2. De Gusto achterhoede krijgt het druk, maar Arie Bisschop en de steeds beter spelende Hooykaas weten doelpunten te voorkomen. Ook Henk van Bee­kum z’n routine gaat een woordje meespreken en de druk wordt afge­wend. Leen de Regt, die de meeste stoom heeft, zet Albert keer op keer aan het werk. Deze krijgt het te kwaad met l.back Jongerius. De dokter mag dit wel en het publiek gnuift. Trouwens, het publiek begint zich te weren. Luide gillen en brullen hebben bij de Gusto-spelers het meeste gehoor en Leen doelpunt. Wegens buitenspel telt het echter niet. Als de bolle Scheepmaker een kogel afvuurt heeft Jos geluk, want zijn on­verschillige beenzwaai kon de bal net van de lijn houden.

Het is l.buiten Scheepmaker die een serie “inzwingers” geeft waar Jos echter wel kijk op heeft. Aan de andere kant krijgt Koos enkele kansen, maar door de misstap voor rust is hij geen 100% meer. Een enorm harde trap van Arie weet Jos tot corner te werken.

Even voor het einde is het de Bruyn die de Gusto achterhoede uit elkaar trekt, de bal weer terug krijgt en de zege veilig weet te stellen: 3-1. Als de wedstrijd geëindigd is gaan 23 sportieve kerels en een 150 toe­schouwers voldaan naar huis. Tot een volgende keer ? 

GOEDE SPORT STAALT
Secr. A. Schot, Doggerstraat 27c, Rotterdam W.
Red. H. L. v. Holten, Hargsingel 19, Schiedam. 

tekst: Een toeschouwer
broin: I.H.C. Het Zeskant juli 1953


Stichting Erfgoed Werf Gusto 2019

Laatst bijgewerkt op: 12 mei 2019