Freek van Haasteren 100 jaar!


Er zijn 40 jaar na sluiting van de productieafdeling van Werf Gusto in juli 1978 gelukkig nog veel oud-medewerkers, die ons kunnen vertellen over hun arbeidsperiode bij Werf Gusto. Sommigen zijn natuurlijk al op vergevorderd op leeftijd. Zo ook Freek van Haasteren. Vandaag wordt hij 100 jaar. Begonnen in 1937 als 17-jarige jongen op de werf als bankwerker in opleiding bij de afdeling Machinebouw.

In 2018 kwamen we met hem en zijn dochter Marja, ook oud-werkneemster van Werf Gusto, in contact bij de onthulling van het Monument Werf Gusto aan de Maasdijk in Schiedam-Zuid. We hebben daarna een ontmoeting met hem gehad in Huize Schiewaegh in Schiedam waar hij alweer enige jaren woont. Het verslag van die ontmoeting vindt u hier.

We hadden graag van de gelegenheid gebruik gemaakt af te reizen naar Schiedam om hem op deze bijzondere dag persoonlijk te kunnen feliciteren. De deze week aangescherpte regels t.a.v. het coronabeleid hebben daar een stokje voor gestoken. Helaas, daarom deze digitale felicitatie!

We hebben van zijn dochter begrepen dat hij, ondanks het aangescherpte beleid van Schiewaegh, naar buiten mag en kan genieten van de verrassing, die zijn kinderen voor hem hebben georganiseerd  ter ere van Freek’s eeuwwisseling!

Foto: Freek eind november 2020 / fotografe M. van Haasteren.


Stichting Erfgoed Werf Gusto 2020

Laatst bijgewerkt op: 19 april 2022