‘Victor Gerosa’? ‘Zegt me helemaal niets’: aldus Jac. J. Baart!Han Mommaas overleden.Gusto Staalbouw PEN-centrale Velsen-Noord 1952Henri Smulders op Olympische Spelen 1900100ste Geboortejaar G. van der Gaag (1922)

Freek van Haasteren 100 jaar!


Schiedam 17 december 2020

Er zijn 40 jaar na sluiting van de productie-afdeling van Werf Gusto in juli 1978 gelukkig nog veel oud-medewerkers, die ons kunnen vertellen over hun arbeidsperiode bij Werf Gusto. Sommigen zijn natuurlijk al ver gevorderd op leeftijd. Zo ook Freek van Haasteren. Vandaag wordt hij 100 jaar. Begonnen in 1937 als 17-jarige jongen op de werf als bankwerker in opleiding bij de afdeling Machinebouw.

In 2018 kwamen wij met hem en zijn dochter Marja, ook oud-werkneemster van Werf Gusto, in contact bij de onthulling van het Monument Werf Gusto aan de Maasdijk in Schiedam-Zuid. Wij hebben daarna een ontmoeting met hem gehad in Huize Schiewaegh te Schiedam waar hij al weer enige jaren woont. Het verslag van die ontmoeting vindt u hier.

Wij hadden graag van de gelegenheid gebruik gemaakt af te reizen naar Schiedam om hem op deze bijzondere dag persoonlijk te kunnen feliciteren. De deze week aangescherpte regels t.a.v. het coronabeleid hebben daar een stokje voor gestoken. Helaas, vandaar deze digitale felicitatie!

We hebben van zijn dochter begrepen, dat hij, ondanks het aangescherpte beleid van Schiewaegh, naar buiten mag en kan genieten van de verrassing, die zijn kinderen voor hem hebben georganiseerd  ter ere van Freek’s eeuwwisseling!

foto: Freek eind november 2020 / fotografe M. van Haasteren


Stichting Erfgoed Werf Gusto 2020

Laatst bijgewerkt op: 19 december 2020

Digitaal Museum Werf Gusto Schiedam