‘Victor Gerosa’? ‘Zegt me helemaal niets’: aldus Jac. J. Baart!Han Mommaas overleden.Gusto Staalbouw PEN-centrale Velsen-Noord 1952Henri Smulders op Olympische Spelen 1900100ste Geboortejaar G. van der Gaag (1922)

Foto-album 1923- 200 ton Drijvende kraan


Het album dateert uit 1923. De foto’s laten waarschijnlijk de bezichtiging zien van een van de twee 200 ton drijvende kranen. Werf Gusto had er twee op voorraad na de beëindiging van WOI. Beide kranen zijn later verkocht. In 1922 werd bouwnummer 488 verkocht aan de haven van Liverpool en werd ‘Mammoth’ gedoopt. De tweede 200 ton kraan met bouwnummer 483 werd verkocht in 1926 aan de haven van Le Havre. Deze kraan werd omgedoopt tot ‘Simbad’.
 
Welke kraan hier getoond werd aan een buitenlandse delegatie is niet met zekerheid te zeggen. Indien we uitgaan van de datum van het fotoalbum is het naar alle waarschijnlijkheid de latere ‘Simbad’. De oorsprong van de delegatie is niet met zekerheid vast te stellen, maar is, gelet op de samenstelling van het gezelschap, waarschijnlijk niet het gezelschap van de havenautoriteiten uit Le Havre.


 

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Foto-album: Gemeentearchief Schiedam 
Samenstelling en fotografie: Onbekend
Uitgegeven door Werf Gusto te Schiedam
Scans bewerkt door St. Erfgoed Werf Gusto


St. Erfgoed Werf Gusto 2020

 

Laatst bijgewerkt op: 30 oktober 2020

Digitaal Museum Werf Gusto Schiedam