‘Victor Gerosa’? ‘Zegt me helemaal niets’: aldus Jac. J. Baart!Han Mommaas overleden.Gusto Staalbouw PEN-centrale Velsen-Noord 1952Henri Smulders op Olympische Spelen 1900100ste Geboortejaar G. van der Gaag (1922)

CO. 281 & 282 ‘Angostura’ & ‘Solimões’


Het is 2 februari 1955. Op de werf in Slikkerveer van de Werf Gusto treedt Mevrouw Nise Wollisch naar voren en doopt het op de helling staande schip met de naam ‘ANGOSTURA’. Een druk op de knop en het schip glijdt het water in!

Daarmede werd weer een belangrijke stap gedaan op de weg, die moet leiden tot het afleveren van de door de Braziliaanse regering in Nederland bestelde 10 kustwachtschepen. De ‘ANGOSTURA’ is het laatste schip van deze serie, waarvan er twee door de Werf Gusto worden gebouwd.

Na de tewaterlating, waarbij o.a. aanwezig waren de heren Z.E. Dr. T. Graça Aranha, ambassadeur van Brazilië Z.E. Wollisch, minister bij de Braziliaanse ambassade en Portella de Aguias, ambassadesecretaris, memoreerde de heer mr. H. Smulders de al meer dan 75 jaren bestaande relatie van de Werf Gusto met Brazilië. Als aandenken aan de tewaterlating bood spreker Mevr. Wollisch een zilveren schaal aan.

Bron: I.H.C. Het Zeskant maart 1955

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

 

alle foto’s: Digitale Collectie St. Erfgoed Werf Gusto 
fotografie: Onbekend


Stichting Erfgoed Werf Gusto 2020

Laatst bijgewerkt op: 16 juni 2022

Digitaal Museum Werf Gusto Schiedam