Categoriearchief: Werf Gusto in het nieuws

Schiedamse werf Gusto heeft een digitaal museum, maar wil nog een drijvende kraan uit Rusland


De website werf-gusto.com geeft de bezoekers niet alleen informatie over de geschiedenis van de Schiedamse scheepswerf. Ook kunnen complete fotoboeken worden geraadpleegd en is er bijvoorbeeld informatie te vinden over andere Gusto-locaties.

De stichting Erfgoed Werf Gusto mag dan nog geen reactie hebben ontvangen vanuit Rusland, voorzitter Dirk Allewelt houdt goede hoop dat zijn plan om de drijvende kraan uit 1942 in 2022 naar Nederland te halen om in de Schiedamse Wilhelminahaven een bezienswaardigheid te worden, werkelijkheid wordt. ‘Nummer 787’ is de enige nog operationele kraan van Gusto, de roemruchte Schiedamse werf die in 1978 noodgedwongen de deuren moest sluiten.
Lees verder Schiedamse werf Gusto heeft een digitaal museum, maar wil nog een drijvende kraan uit Rusland

Laatst bijgewerkt op: 18 december 2019

Museum moet rijke geschiedenis scheepsbouw in Schiedam eer aan doen


De scheepsbouwgeschiedenis van Schiedam is iets om trots op te zijn, stelt Dirk Allewelt, voorzitter van de stichting Erfgoed Werf Gusto. Daarom pleit hij voor een scheepsbouwmuseum. De ruimte van de voormalige bibliotheek in het stadskantoor naast het Gemeentearchief zou een ideale locatie zijn.

Er was een tijd dat Schiedam, naast de vele jeneverdistilleerderijen en de glasfabriek, ook bekendheid verwierf met grote scheepsbouwwerven als Gusto, Wilton-Fijenoord, de Nieuwe-Waterweg en Gebr. De Jong. Die tijd is voorbij, de bedrijven zijn gesloten, maar hun sporen zijn nog altijd aanwezig. Lees verder Museum moet rijke geschiedenis scheepsbouw in Schiedam eer aan doen

Laatst bijgewerkt op: 18 december 2019