Betonmolens


In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw worden er door Werf Gusto grote aantallen betonmolens gebouwd. Het hoe en waarom zijn tot op heden niet bekend. Waarschijnlijk ingegeven door de crisis in de scheepsbouw- en baggerindustrie werd naar alternatieven gezocht door de werf.  Ze vinden gretig aftrek getuige het grote aantal advertenties voor deze ‘bijverdienste’. Even plotseling als de werf er mee begonnen was, was zij er ook weer mee gestopt. Op de bouwlijsten zijn deze betonmolens niet terug te vinden. Ook namen van afnemers zijn niet bekend.

Dat de molens van uitstekende kwaliteit waren/zijn  moge wellicht blijken uit bijgaande tekst, die wij vonden in het blad ‘De Ingenieur’ van 6 december 1940. Daarin beschrijft de heer ir. A. Eggink in de bijlage een verhandeling getiteld: “Betonstorten en bemaling bij den bouw van de  nieuwen spuisluis te IJmuiden”.

Hij schreef: “De specie werd bereid in twee betonmolens, fabricaat Gusto Schiedam, elk aangedreven door een elektromotor van 30 PK en elk in staat de specie, benodigd voor 1 m3 beton te mengen (inhoud 1750 L). Het vervoer naar de stortplaats geschiedde door een bij iedere betonmolen opgestelde kabelbaan met hefvermogen van 3 ton en een overspanning van 175 meter (in totaal dus twee banen)”.

Het storten van de grondstoffen in de betonmolen.

bron: De ingenieur; B. Bouw-en Waterbouwkunde jrg 55, 1940, no 49, 06-12-1940 
Lees hier het gehele 
artikel.


Stichting Erfgoed Werf Gusto 2020

Werf Gusto 1905-1978

Open chat
1
Klik hier en Stuur een app naar de St. Erfgoed Werf Gusto. Wij zijn bereikbaar van 09:00-22:00 u. (CET)

Click here and send ann app to the Foundation Inheritage Gusto Yard. You can reach us from 09:00-22:00 hrs. (CET)
error: Waarschuwingt:De inhoud is beschermd!!