Kantoor Schiedam


In 1904 wordt de aanbesteding afgerond van de bouw van het kantoorpand, inclusief ketelhuis en machinekamer. De aanbestedingen zijn openbaar en worden gehouden in het Poolsch Koffiehuis te Rotterdam. De opdracht wordt uiteindelijk gegund aan de heer H.J. Nederhorst jr. uit Gouda voor de totaalsom van ƒ 56.000,-. In 1905 volgde een vervolgopdracht voor de heer H.J. Nederhorst jr. met de aanbesteding voor het maken van funderingen, rioleringen en het aanleggen van sporen op de Werf. Het bedrag hiermee gemoeid bedroeg ƒ 24.000,-. Het ophogen van de werf werd aangenomen voor de totaalsom van ƒ 209.000,-.
De afbouwhaven komt op ƒ 145.000,-. De opdracht werd gegund aan de firma van Hattum te Sliedrecht.

De bouw van het kantoor verloopt in twee fases. De opdracht , zoals die wordt gegund aan de heer Nederhorst in 1904, omhelst de bouw van het kantoor, zoals te zien is  hieronder. (Zie foto 1)

Kantoor-(1904)
1
De tweede fase omhelst het aanbrengen van een verdieping op het kantoorgebouw. (Zie foto 2)

Werf Gusto 1905
2
Op foto’s van later datum (vanaf 1922 zie foto 3) is te zien, dat er om het kantoor uit 1904 een soort schil is gebouwd met daarop een extra etage. Het gedeelte voorzien van de zolder is er tegenaan gebouwd.

Hoofdkantoor Werf Gusto
3

Meer foto’s van het Hoofdkantoor te Schiedam

foto’s : Gemeentearchief Schiedam / Werf Gusto


 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Translate / Vertaal »
Terug