Jaar 1968: Een van de drie delen van de Co. 701 de Chazar begint zijn lange reis van duizenden kilometers via de binnenwateren van de Sovjet-Unie naar zijn werkplek de Kaspische Zee. Let op de Sovjet sleper, die tevens ijsbreker is.

fotograaf: Onbekend

#scheepswerf #werfgusto #schiedam

 

Reageer op Facebook

Hier nog in dok 8 bij Wilton Fijenoord.

Jaar 1968: Wat een bedrijvigheid! Rechtsonder zien we dat een deel van Co. 701 (Chazar voor de Sovjet Unie) naar de collegas van Wilton Fijenoord wordt gesleept. Het eiland werd in drie (de ponton) delen gebouwd en bij Wilton Fijenoord in een droogdok samengevoegd. Het eiland werd vervolgens opgebouwd. Toen het gereed was werd het weer ontmanteld en werd de ponton in drieën  gezaagd. Het vervoer naar de Kaspische Zee waar het werd gestationeerd moest via de Noordroute via binnenwateren. Op de achtergrond zijn bokken bezig bij Werf Gusto met het optakelen van Bnr. 361, een 8 palige jacket voor Root & Brown. Bij het havenhoofd ligt een kraan op ponton (niet van Werf Gusto) een zandschip te lossen, waarschijnlijk voor de aanleg van de taluds van Rijksweg A4/A20 of Wijk Groenoord/Woudhoek.

#scheepswerf #werdfgusto #schiedam
Jaar 1969: Overdracht Free Enterprise IV. Foto 1 buiten op het achterdek, waar nog de inzegening plaatsvindt voor een behouden vaart. Foto 2: De officiele overdracht in het kantoor van Werf Gusto. De ondertekenaars zijn rechts de heer Frido Smulders en links een van de directeuren van Towsend Car Ferries Ltd.

fototograaf: C. Kramer
#scheepswerf #werfgusto #schiedamImage attachment

 

Reageer op Facebook

Foto boven te beginnen bij de derde van rechts achter de heren Suyderhoud, de Keyser?, Stout en v.d. Bergh allen van de tekenkamer.

!970+: Foto genomen vanaf de Buitensluis aan de kant van woonwijk De Gorzen. De werkzaamheden voor het vervangen van de sluis en het op Deltahoogte brengen van omliggende dijken is nog niet begonnen. Aan de overzijde bij Werf Gusto zien we links het parkeerterrein voor de Gusto Auto Club (het logo staat op de gevel). Daar waar de Volkswagen Kever alleen staat kon je als lid benzine tanken. Achter de GAC de timmerwinkel en uiterst rechts de magnetische kranen en heftinstallatie van het platenpark. 

Ik was een kind en wist niet beter
Dan dat t nooit voorbij zou gaan
Wim Sonneveld - Ons Dorp

foto: Gemeentearchief Schiedam

 

Reageer op Facebook

toen ik in 1974 begon in de timmerwinkel was dit alweer veranderd , naast de timmerwinkel links waren er 2 loodsen naast gebouwd , 1 voor opslag van plaatmateriaal waar ook een altendorf opdeelzaag machine in stond , met bijzondere goede stofafzuiging voor het fijne stof , de platen werden gebruikt voor de hutwanden aan boord , de andere loods werd gebruikt voor meubelopslag , ook stond er een loods met open latten waar het massief hout werd opgeslagen , en kon je bereiken buitenom maar ook binnendoor vanuit de timmerwinkel , de autoclub was al verhuisd naar de weg voor het hoofdkantoor tegen de schutting van vijfvinkel aan , daar zat ook de dukdalf ontmoetingsruimte waar ook disco,s werden gehouden , op de plaats waar de gac zat kwam er een loodsje waar een meubelspuiterij werd gevestigd , het gebouw met de pijpen rechts van de timmerwinkel was de straal en gritloods waar de secties zo ingereden konden worden

Jaar 1949 - Bnr. 919 Inz. Wenda. Geen nieuwbouw, geen reparatie, maar ombouw. In opdracht van het Poolse Gouvernement werd de hopperzuiger Coronation omgebouwd. Foto 1: De Coronation aan het werk op de rivier De Mersey . Foto 2: Het schip na de ombouw voor Polen.

foto 1: Maritiem Digitaal / fotograaf: Onbekend
foto 2: St. Erfgoed Werf Gusto / fotograaf: Onbekend

#scheepswerf #werfgusto #schiedamImage attachment
Jaar 1913- Een opname van de schoener Ingeborg na gestrand te zijn op het strand van Scheveningen. De schoener was motorisch uitgerust met een zelfontwikkelde dieselmotor van Werf Gusto. De motor, besteld volgens Werf Gusto als ondersteuning bij het in en uitvaren van havens, liet het afweten toen het schip bij stormachtige omstandigheden de Nieuwe Waterweg wilde insteken. Volgens documenten voer de kapitein bijna altijd met de motor aan en dat gaf veel storingen. Werf Gusto is ook niet verder gegaan met de ontwikkeling van een dieselmotor. Evenzogoed weer een voorbeeld van de voorzienigheid van de werf, die inzag dat dieselmotoren voor schepen de toekomst waren.

fotograaf: Onbekend

 

Reageer op Facebook

ook nooit geweten

Video image

 

Reageer op Facebook

Meer laden
Terug