ZEILJACHTENBOUW BIJ WERF GUSTO

Iedere werf heeft wel een hoekje waar iets bijzonders wordt uitgeknobbeld of gebouwd; zéker is dat het geval bij wer­ven als die van I.H.C. Holland, die er immers bekend om staan het liefst iets “buiten het gewone om” te doen, omdat daar nu eenmaal meer eer en voldoening mee valt te be­halen.
 
Ook hij Werf Gusto zijn er van die hoekjes en zelfs één grote hoek: de fabriek van polyester jachten, die bij series van vijftig tegelijk door Amerikaanse opdrachtgevers wor­den besteld.
 
Waarom zij deze scheepjes in Nederland laten bouwen? Zij zeggen zelf: “Ten eerste omdat er daar zoveel goede scheepsbouwers zijn, die de moderne produktiemethodes in hun vinger­toppen hebben “. “Ten tweede omdat de vaklieden steunen op een ervaring van eeuwen; voor hen is het bouwen zelfs tot in de klein­ste details, een zaak van diepe persoonlijke trots.”
 
Als men aan een scheepswerf denkt als aan een bedrijf met veel lawaai, aan zwaar staal en aan grote kranen, is men misschien geneigd om te denken: ,,o ja, en dan bouwen ze ook nog van dat kinderspul, van die jachtjes”.
 
Maar de mensen die zich een jacht kunnen veroorloven tellen heus hun geld niet neer voor “kinderspul”: zij kopen rasechte scheepjes, waarin juist door de kleinere afmetingen het ontwerp, de afwerking en vele details wellicht nóg be­langrijker zijn dan bij zeeschepen.
Op deze foto zijn duidelijk de mallen te zien waarin de Polaris wordt gebouwd, evenals de produktielijn. De voltooide jachten verlaten de fabriek via de deur boven links.
In het dagelijks leven zijn wij er al aan gewend dat de alomtegenwoordige plastics ons leven op vele wijzen niet alleen aangenamer, maar ook goedkoper gemaakt hebben. Toch is in de scheepsbouw het bouwen in plastic duurder dan in hout of staal, maar de besparingen komen op de lange duur voor de eigenaar. Polyester kan niet rotten, lek­ken of roesten. De kleuren zijn een integraal deel van het materiaal, zodat er niets te schuren of te verven valt, en er zijn geen naden die gebreeuwd moeten worden.
 
Het nieuwe materiaal is ook bijzonder sterk, spanningen of stoten veroorzaken slechts beschadiging over een klein oppervlak. Wij kunnen op deze ene pagina geen beschrijving geven van de bouwmethode en daarom zullen we volstaan met een korte beschrijving van de twee modellen die bij Gusto worden gebouwd. Voor wie plastic een koud en levenloos materiaal vindt, zal het een openbaring zijn deze bootjes te zien: de rijke afwerking met mahonie en teak doet hen in weinig onder­scheiden van andere boten. Het hoofddeel van de produktie wordt gevormd door de Polaris, een 26-voet sloepgetuigd jacht met 4 slaapplaatsen. De Polaris is bijzonder rank en snel en kan dus heel goed voor wedstrijdzeilen worden gebruikt, maar de accommo­datie is zódanig dat het scheepje ook kan worden gebruikt voor “cruising”, of, zoals men in Nederland zegt, als fami­liebootje. De diepgang is slechts 66 cm (met centerboard omboog) en het zeiloppervlak is 25 m2.
 
Er zijn twee door vouwdeuren gescheiden hutten. In iedere hut zijn twee kooien. Kombuis, ijskast en toilet behoren tot de standaarduitrusting. En wat voor zeilers, ná de zeil­kwaliteiten, misschien het belangrijkst is: er is bijzonder veel bergruimte aan boord. Er is een gemakkelijk bereik­bare ruimte voor een 39 pk binnenboordmotor, maar het is natuurlijk ook mogelijk een buitenboordmotor aan te pikken (tot 10 pk).
De productie bedraagt 2 ½ per week: om de andere dag verlaat een Polaris de polyesterhal.
 
Oceaan jacht
Het andere model, de Seafarer-45, waarvan er één per maand wordt gebouwd, is veel groter. Het is een 45-voets oceaanracer, met torentuig dat als sloeptuig een als yawl­tuig kan worden geleverd. Als yawl getuigd bedraagt het zeiloppervlak 875 m2. De zeer ruime accommodatie voor 8 personen is verdeeld over drie gescheiden hutten.
Evenals bij de Polaris zijn scheepsromp, dek, opbouw en schotten één geheel van lagen fiberglass en polyester harsen. Ontworpen door de bekendste aller Amerikaanse jachtont­werpers, Olin Stephens, zal de Seafarer-45 de trots zijn van iedere jachthaven: luxueus ingericht, met prachtige lijnen en geschikt om met een goede bemanning snel en veilig rond de wereld te zeilen.
 

bron: Het Zeskant juni 1962


Stichtinbg Erfgoed Werf Gust 2018