De laatste Hellingkraan


In 1957 begon een grootscheepse aanpassing van de outillage van de werf in Schiedam. De beide hellingen werden verlengd in de richting van de Scheepsbouwhal. Onder de ‘Oosthelling’ (naam bepaald in 1954) werd een geheel nieuw douchecomplex gebouwd waar de mannen zich konden douchen. De 30 ton torenkraan (Bnr. 987), die men in 1951 in eigen beheer had gebouwd werd vervangen door deze wipkraan van 50 ton, welke ook in eigen beheer werd gebouwd. De oude 30 ton kraan werd doorgeschoven naar de werf in Slikkerveer.  De nieuwe 50 ton kraan was beeldbepalend voor de werf. Door zijn unieke silhouet was hij van verre herkenbaar.
Lees verder →


Stichting Erfgoed Werf Gusto 2019

Wilton Fijenoord


De argeloze wandelaar, die een ommetje maakt richting Dok 8 van de vroegere werf Wilton Feijenoord in Schiedam, zal zich wellicht enigszins verbazen en achter het oor krabben. Een vlag van WF? Ja inderdaad een vlaggenstok met een wimpel van WF in top, die trots in de wind heen en weer beweegt vlak bij het oude werfterrein, dat nu eigendom is van Damen Shipyards.

De mast is geplaatst op initiatief van Adrie van Beek, WF-beer in hart en nieren en sedert jaren, verzamelaar en beheerder van een verzameling WF-materialen van een enorme omvang, die een museum zouden kunnen vullen. We kunnen daar elke dag over lezen op de Facebookpagina van de collega’s van Wilton Fijenoord. Deze pagina wordt onderhouden door Sjaak van Minnen, Ben Dijkstra en Adrie van Beek. Lees verder Wilton Fijenoord

Mijnenveger „Abcoude” te water gelaten


Gistermiddag is van de Werf Gusto te Schiedam met goed gevolg te water gelaten de mijnenveger ,.Abcoude”. De doopplechtigheid werd verricht door mej. Pomes, officier tweede klasse van de Marva’s die de door familie-omstandigheden verhinderde echtgenote van de burgemeester van Abcoude, mevrouw M. A. Quarles van Ufford , verving.

De ,,Abcoude” gleed onder de tonen van het Amerikaanse volkslied in het water. Namens de directie van de werf  bracht nu F. Smulders allereerst dank aan de vertegenwoordiger van de Amerikaanse Marine, captain Hugh P. Webster. Hij wenst vervolgens mej. Pomes. van de Koninklijke Marine en de burgemeester ( jhr. Quarles van Ufford ) van Abcoude geluk. Lees verder Mijnenveger „Abcoude” te water gelaten

Raadplaat.


Een foto, ter grootte van een ansichtkaart. Gemaakt, waarschijnlijk eind 40’er begin 50’er jaren aan de kleding te zien. Ter gelegenheid waarvan de foto is gemaakt is niet helemaal duidelijk. Ook niet wie er op staan afgebeeld. Links en rechts staan wat oudere heren, het gros daar tussenin zijn merendeels jongeren. Is het het bezoek van een bedrijfsschool van een andere werf, of een Technische School die te gast was bij de Bedrijfsschool Gusto. Wie kan ons over de foto meer vertellen?

De foto werd gevonden in het archief van GustoMSC. De fotograaf is niet bekend. De kwaliteit van de foto is niet geweldig, zelfs niet na groot inscannen. De mannen staan tegen de zon in te kijken zonder tegenlicht, waardoor bij het merendeel de oogkassen zwart zijn door de schaduw.

Klik hier voor een vergroting van de foto.


Stichting Erfgoed Werf Gusto 2019

Monument ‘Werf Gusto’ 2018


Op 13 juli 2018 werd op de kop van de ‘Maasdijk’ in Schiedam-Zuid een monument onthuld ter herinnering aan de specialistische scheepswerf, die in haar bijna 73 jarige bestaan aan duizenden werk verschafte in Schiedam en ver daarbuiten. 

De werf stond vooral bekend om haar vaak gedurfde en spraakmakende projecten. De werf was bij haar aanvang in 1905 in Schiedam vooral gericht op de productie van baggermaterialen, zoals baggermolens, excavateurs, onderlossers en sleepzuigers. Gaandeweg haar ontwikkeling kwamen daar nog bij: Kolentransporteurs (1905), Sleepboten (1906), Drijvende Kranen en Bokken (1908), Werf en Havenkranen (1912), Vrachtschepen (1916), Schepen voor de Koninklijke Marine (1919), Bruggenbouw (1927). Lees verder Monument ‘Werf Gusto’ 2018

G. V. J. Gerosa (20-01-1888 / 06-05-1954)


Op 1 augustus 1925 trad de heer G.V.J. Gerosa (20-01-1888 te Parijs) in dienst van Werf Gusto. Gerosa was van geboorte Italiaan, maar liet zich in 1916 naturaliseren tot Duitser. Hij werd aangenomen als adjunct-chef de Bureau van het Technisch Bureau van Werf Gusto. Na gebleken geschiktheid zou hij de Hoofdingenieur opvolgen. Dat was de heer Vuyk die, dat was bekend, in 1928 met pensioen zou gaan. Het gaf Gerosa de tijd om zich in drie jaar tijd te bewijzen als scheepsbouwkundig ingenieur, zodat hij zijn toekomstige zware functie als Hoofdingenieur aankon. Lees verder G. V. J. Gerosa (20-01-1888 / 06-05-1954)