Alle berichten van Stichting Erfgoed Werf Gusto

Freek van Haasteren 100 jaar!


Er zijn 40 jaar na sluiting van de productie-afdeling van Werf Gusto in juli 1978 gelukkig nog veel oud-medewerkers, die ons kunnen vertellen over hun arbeidsperiode bij Werf Gusto. Sommigen zijn natuurlijk al ver gevorderd op leeftijd. Zo ook Freek van Haasteren. Vandaag wordt hij 100 jaar. Begonnen in 1937 als 17-jarige jongen op de werf als bankwerker in opleiding bij de afdeling Machinebouw.

In 2018 kwamen wij met hem en zijn dochter Marja, ook oud-werkneemster van Werf Gusto, in contact bij de onthulling van het Monument Werf Gusto aan de Maasdijk in Schiedam-Zuid. Wij hebben daarna een ontmoeting met hem gehad in Huize Schiewaegh te Schiedam waar hij al weer enige jaren woont. Het verslag van die ontmoeting vindt u hier.

Wij hadden graag van de gelegenheid gebruik gemaakt af te reizen naar Schiedam om hem op deze bijzondere dag persoonlijk te kunnen feliciteren. De deze week aangescherpte regels t.a.v. het coronabeleid hebben daar een stokje voor gestoken. Helaas, vandaar deze digitale felicitatie!

We hebben van zijn dochter begrepen, dat hij, ondanks het aangescherpte beleid van Schiewaegh, naar buiten mag en kan genieten van de verrassing, die zijn kinderen voor hem hebben georganiseerd  ter ere van Freek’s eeuwwisseling!

foto: Freek eind november 2020 / fotografe M. van Haasteren


Stichting Erfgoed Werf Gusto 2020

Bouw en Afbouw CO. 719 ‘Free Enterprise IV’


Zaterdagmiddag om half vier zal mevrouw K. Bradford, echtgenote van een der directeuren van de Engelse rederij Townsend Car Ferries Ltd. te Dover op de werf van Gusto te Schiedam de vierde ferry dopen welke voor rekening van genoemde onderneming is gebouwd. Dit wordt dan de “Free Enterprise IV”.

Ondanks het feit dat de „Free Enterprise III” en de „Free Enterprise IV” dezelfde lengte over alles hebben en beide ontworpen zijn voor het vervoer van 1200 passagiers en 280 auto’s, zijn het niet volledig zusterschepen. Behalve dat de laatste iets breder is dan de voorafgaande, zijn er meer verschillen. De „Free Enterprise III” is uitgerust met twee, de „Free Enterprise IV” met drie schroeven. Verder is het front van de bovenbouw gewijzigd. Voor is een „observation room” met grote vooroverhellende ramen, zodat de passagiers, gezeten in luxueuze vliegtuigstoelen, een vrij uitzicht op het dek en de zee hebben. Achter de „observation room” zijn twee salons waar ook winkels en bars gelegen zijn. Lees verder Bouw en Afbouw CO. 719 ‘Free Enterprise IV’

Op zoek naar informatie? Wees creatief!


Bent u op zoek naar informatie over de Werf Gusto? Wel dan vindt u op deze website voldoende informatie. We hebben zoveel mogelijk alles gerangschikt op bouwlijsten, bouwnummers en fotoboeken. Van de getoonde foto’s is ong. 90% afkomstig van het Gemeentearchief Schiedam. Deze samenwerking is ontstaan in 2016. Bent u niet zo geïnteresseerd in “staal” maar meer in algemene informatie dan kunt u zich uitleven in de door ons gescande personeelsbladen ‘Het Zeskant’ vanaf 1947 tot 1978, ‘Gusto Berichten’ van 1968 tot 1971 en vanaf 1971 ‘IHC Gusto Nieuws’.

Om u toch een beetje een indruk te geven hebben we het jaar 1971 als ‘boek’ online gezet. Een lidmaatschap om alles te bekijken kost u € 25,- per jaar. Succes, doe er uw voordeel mee.


Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.


Stichting Erfgoed Werf Gusto 2020

CO. 882: “Free Enterprise VII” 1973


Op de Werf Gusto is zaterdagmiddag de roll-on / roll-off-veerboot „Free Enterprise VII” te water gelaten. De plechtige handeling werd verricht door mevrouw K. Siddle, echtgenote van een der directeuren van de opdrachtgever, Townsend Car Ferries Ltd. in Dover. In het voorjaar  van 1973 wordt het schip ingezet op de. dienst Dover-Zeebrugge.

Precies volgens het thema om kwart voor drie sloeg de fles champagne tegen het schip stuk, waarop Gusto’s Muziekvereniging achtereenvolgens het Engelse en het Nederlandse volkslied ten gehore bracht. Na de tewaterlating, die ondanks het slechte weer veel belangstellenden trok, had in het kantoorgebouw van Gusto een receptie plaats; tijdens welke mevrouw Siddle een korte toespraak hield. De „Free Enterprise VII” is een zusterschip van de „Free Enterprise . VI”, die in januari van dit jaar bij Gusto van stapel liep en nu met vijf andere „Free Enterprise”-schepen de verbinding tussen het vaste land van Europa en Engeland onderhoudt. De „VII” is voorlopig het laatste schip van de “Free Enterprise” serie waarmee Werf Gusto in 1961 begon. Lees verder CO. 882: “Free Enterprise VII” 1973

Fototentoonstelling ‘Wij Waren De Gusto’*


In 1961 kreeg de Amsterdamse fotograaf Cas Oorthuys van Werf Gusto de opdracht een fotoreportage te maken ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de onderneming. Uit deze reportage zou een selectie gemaakt worden van een aantal foto’s die gebruikt zouden worden in het jubileumboek ‘De Som der Delen’. 

In 2017 werd de Stichting Erfgoed Werf Gusto door een medewerker van het Fotomuseum Rotterdam erop geattendeerd, dat in het archief van het Fotomuseum alle negatief-afdrukken van deze reportage aanwezig waren. Op uitnodiging zijn wij een kijkje gaan nemen in het archief van het Fotomuseum en waren blij verrast over het aantal en de kwaliteit van de foto’s.

Gloeiend van enthousiasme hebben we vervolgens contact opgenomen met het Stedelijk Museum Schiedam om verslag te doen van onze ervaring. Eerder dat jaar hadden we met het Stedelijk Museum Schiedam contact opgenomen om de mogelijkheid te bespreken van een tentoonstelling in het ‘Stedelijk’ met als thema Werf Gusto. Men vond dat een interessant idee, maar men miste tussen al dat ijzer en hout de link met de mens en de kunst.

Toen wij de fotoreportage in het Fotomuseum zagen met al die werknemers van Werf Gusto ongedwongen gefotografeerd terwijl ze aan het werk waren, wisten wij het meteen: Dit was de link tussen de Werf Gusto, de mens en kunst.
Nadat het ‘Stedelijk’ zelf een afspraak had gemaakt met het Fotomuseum Rotterdam om te gaan kijken, waar wij nou toch zo enthousiast van werden, zag zij al na een aantal foto’s, dat dit ‘kunst’ was op het hoogste niveau en het verantwoord was hier een mooie tentoonstelling van te maken. Lees verder Fototentoonstelling ‘Wij Waren De Gusto’*

Tina Scarlett 60 jaar na dato!


Dit jaar (2020) is het zestig jaar geleden, dat de veerboot ‘Tina Scarlett’ (CO. 402 – Werf Gusto Slikkerveer – Casco)* op haar reis van Keulen naar Rotterdam verongelukte ter hoogte van de Nederlandse grens. Het schip raakte op de snelstromende rivier op drift en boorde zich in een binnenvaartschip geladen met kerosine. Het geldt nog immer als een van de grootste rampen ooit plaatsgevonden op de Rijn. Het Duitse ‘FDV -Deutscher Fährschiffahrtsverein e.V.’ besteed in haar septembernummer (2020) van haar kwartaaltijdschrift uitgebreid aandacht aan dit ongeluk. Daar de Stichting Erfgoed Werf Gusto diverse foto’s en informatie heeft aangeleverd op verzoek van de schrijver van het artikel de heer Uwe Jakob, stond de DFV ons toe het zeer complete artikel te publiceren op onze website. Waarvoor onze hartelijke dank!


[3d-flip-book mode=”fullscreen” id=”28851″ ][/3d-flip-book]

Voor “beeldvullend” klik op de button X aan de rechterkant in de balk hierboven.

bron: Kwartaalblad van de DFV – tekst: Uwe Jakob
* Het schip werd afgebouwd op een werf in Keulen (D)


Stichting Erfgoed Werf Gusto 2020

Glazen vlinder voor ‘Free Enterprise III”


‘Ik zei tegen die Engelsman, dat het iets moest worden als een kleurige ‘vlinder’ aan de muur. Zie je, op zo’n boot past geen diepzinnig kunstwerk. Het moet probleemloos zijn, want de passagiers zijn in een heel andere stemming. Het is voor mij dan ook een heel ‘gezellig’ geval geworden.. In zijn atelier aan de Oude Sluis te Schiedam wijst de 47-jarige glazenier Frits Henderickx naar een ontwerptekening aan de muur, waarop met zwarte lijnen de verkeersmiddelen staan afgebeeld, zoals die omstreeks 1890 werden gebruikt. Een ‘radershowboot’ trekt sterk de aandacht. 

“Die heb ik als het ware in „geel spotlight” gevangen, zoals men een scène op het toneel met schijnwerpers belicht. Het overige is uitgevoerd In blauw.”

Het „gezellig geval” is een zogenaamde glasapplicatie, ook wel grisaille of muraille genoemd. Het schip is de Free Enterprise III, welke is gebouwd op de werf van Gusto en deze week naar Dover koerste om te worden ingeschakeld bij de veerdienst Dover-Calais of Dover-Zeebrugge. Lees verder Glazen vlinder voor ‘Free Enterprise III”